HERE WeGo, GOOGLE MAPS'İN TAHTINI SALLAYACAK MI ?

Belki fark ettiniz belki fark etmediniz fakat Facebook ve İnstagram'da yol tarifi almak istediğinizde açılan harita sağlayıcısı bir süredir HERE WeGo adlı yeni bir harita sistemi. Aslında kendisi pek de yeni değil. Önceden Nokia veya Windows Phone kullananlar zaten kendisine aşinalardır. Fakat android kullanıcıları Google Maps dışında Yandex'i de kullansa da, bu ikili dışında kalan bir harita sağlayıcısını bilmemekteler.




Peki kim bu HERE WeGo ? ve nereden çıktı ?

Hakkında kısa bir bilgi vermek gerekirsek, kendisi 2014 yılında Windows Phone için piyasaya sürülüp hemen ardından da Web için de piyasaya çıkarılan bir sistem. Yani anlayacağınız gibi işin içerisinde Microsoft bulunmakta. Fakat Microsoft'un arama motoru tekelini kırmak için yaptığı çok da başarılı olamadığı Bing atılımından sonra gerekli dersleri almış olacak ki Google Maps hegemonyasını dağıtmak için mükemmel bir harita sistemini piyasaya sürmüşler.

Zaten sessiz sedasız gerçekleştirdiği Facebook ve İnstagram başarısı sayesinde adından yavaş yavaş söz ettirmeye başladı. Arka planda ise çok daha büyük işler dönmeye başlamış bile. Örneğin İntel ile birlikte otomatik şoför sistemi için geliştirdiği yeni sistemi denemeye çoktan başlamışlar. Ayrıca Nvidia ile birlikte cloud-to-car adlı geliştirdikleri sistem ile trafikte HERE WeGo kullanıcılarını online olarak tespit edip, insanların trafikte çok daha güvenli yol almalarını sağlayacak yapıyı kurmuş durumda olduklarını söylemekteler.



E güzel hoşta estetik açıdan hiç mi yenilik yapmamışlar diyecek olursanız. Onunda çözümünü, hepimizin yakından bildiği Pıoneer markası ile iş birliği yaparak çözmüşler. Yeni nesil, araca dahil navigasyon ekranlarından daha net ve anlaşılır görüntü almak için HERE WeGo HD sistemi ile muhteşem bir kullanıcı deneyimi sunmak için hazır olduklarını belirtmekteler.

Mobil uygulamasına gelecek olursak gayet sade şık bir arayüz ile offline map özelliği ilk göze çarpan özellik gibi dursa da biraz kurcalamaya başlayınca trafik yoğunluğundan tutunda bağlantı yollar özelliğine varana kadar eksiksiz bir uygulama sunmuşlar. Ayrıca arabanızın markasına göre servisler ve önerilen daha bir çok şey bulunmakta fakat sanırım Türkiye için bu özellikler halen tam bulunmamakta.



Kısacası 3 yıl içerisinde yapılan bunca atılım meyvelerini yavaş yavaş vermeye başlamış durumda. Ne diyelim piyasada oluşacak rekabet her zaman tüketicinin lehinedir. Bize geriye yaslanıp Google Maps, Yandex.Maps ve HERE WeGo'nun çekişmelerini izlemek kalıyor.

Bunu paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Bir Bilgi Bir Yorum. Designed by OddThemes